Diagnose

Diagnosecentrum

Loopt de motor van uw auto onregelmatig? Brandt er een lampje op het dashboard? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een diagnose. U wilt tenslotte met een veilige, en goede auto onderweg zijn. Met uitleesapparatuur is het mogelijk om een storing uit te lezen. Hieruit komen dan soortgelijke meldingen als: ''Sensor 'A', onaannemelijk signaal'', of ''Positiesensor 'B', signaal te zwak.''

Nu komt het specialistische werk, het controleren van sensoren door het meten van spanningen. Want, is nu een sensor stuk, of is er een breuk in een kabel van sensor 'A' naar onderdeel 'A'?

Intake € 50,- - 30 minuten

  • Tijdens de intake gaan we uitzoeken waar het probleem zich voordoet; is een sensor defect, zorgt een bobine voor problemen?

    Binnen 30 minuten proberen wij duidelijk te hebben in welke richting de storing zich voordoet. Betreft het een complexe storing, dan zullen we met u bespreken wat de vervolgstappen zijn.

Oscilloscoop

Voor het stellen van diagnose bij een complexe storing gebruiken wij een oscilloscoop.  Omdat signalen niet met het blote oog te zien zijn meten wij sensoren met een oscilloscoop, een oscilloscoop maakt signalen zichtbaar in de vorm van grafieken. Door onze ervaring met deze apparatuur weten we wat deze grafieken vertellen en welke richting we moeten zoeken naar wat het probleem is.

Storingsdiagnose

Storingsdiagnose voor iedereen

Bent u particulier, garagist? Wij stellen diagnose en overleggen wat de vervolgstappen zijn.

RD-Techniek_blokken-1-55
RD-Techniek_blokken-1-56
RD-Techniek_blokken-1-57