APK

Algemene Periodieke Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is wettelijk verplicht in Europa. Dit om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Om aan de minimale veiligheids- en milieueisen te voldoen wordt uw auto onder andere gekeurd op autobanden, remmen, verlichting en schokdempers. Bij RD-Techniek wordt uw auto beoordeeld door gediplomeerde APK-keurmeesters. De APK-keuringen worden gedaan op basis van de officiële regelgeving van de RDW.

Keur uw auto tijdig

Als de APK van uw auto is verlopen, dan mag u de weg niet meer op. Zonder geldige APK kunt u een boete krijgen van de RDW en de politie. Mocht u een ongeluk met uw auto krijgen zonder geldige APK, dan keert de verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer uw auto APK gekeurd moet worden. Wanneer en hoe vaak uw auto gekeurd moet worden hangt af van de leeftijd van uw auto.

Combineer de APK met een onderhoudsbeurt

Bij de APK-keuring worden eventuele mankementen aan uw auto opgespoord en in overleg met u vervangen op gerepareerd. U weet bij RD-Techniek altijd waar u aan toe bent en komt u nooit voor onverwachte kosten te staan. Een APK keuring is geen onderhoudsbeurt daarom raadt RD-Techniek aan om de APK te combineren met een grote onderhoudsbeurt. Plant u een APK en grote onderhoudsbeurt, dan krijgt u de APK gratis.

RD-Techniek_blokken-1-27
RD-Techniek_blokken-1-35
RD-Techniek_blokken-1-32