Banden

Een autoband is het enige raakvlak wat uw auto met de weg heeft. Het is daarom van belang dat u altijd met een goede set banden de weg op gaat, niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook die van medeweggebruikers. Welke type band het meest geschikt is voor uw auto is afhankelijk van verschillende factoren. RD-Techniek Automotive adviseert u hier graag over.

Zomerbanden

Wij adviseren u om op zomerbanden te rijden wanneer de temperaturen oplopen tot boven de 7 graden. Zomerbanden zijn dan de meest veilige keuze. Zomerbanden hebben namelijk minder inkepingen in het profiel van de band, hierdoor blijft de band harder. Dit zorgt ervoor dat u bij hogere temperaturen een kortere remweg heeft.

Voordelen van een zomerband:

- Meer grip op de weg

- Minder slijtage van de band

- Lager brandstofverbruik

- Kortere remweg

 

Winterbanden

Wanneer de temperaturen beginnen te dalen en het weer slechter wordt, raden wij u aan om uw banden te verwisselen voor winterbanden. Dit is vaak in de herfstperiode. Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden en beschikken over een profiel met zigzag geplaatste inkepingen. Dit zorgt ervoor dat het water bij nat weer beter afgevoerd kan worden. Daarnaast zorgt de rubbersamenstelling van een winterband ervoor dat bij koude temperaturen het rubber flexibel blijft.

Voordelen van een winterband:

- Kortere remweg

- Meer grip op de weg

- Minder slijtage aan de banden

- Betere wegligging

 

All Seasons banden

Naast winter- of zomerbanden, kunt u ook kiezen voor All Seasons banden. Deze banden zijn geschikt om het hele jaar door te gebruiken. All Seasons banden presteren namelijk goed onder bijna alle weersomstandigheden. Dit komt doordat All Seasons banden zowel over kenmerken beschikken van zomerbanden als van winterbanden.

Voordelen van een All Seasons band:

- Goede prestaties bij bijna alle weersomstandigheden

- Vergelijkbare levensduur als zomer- en winterbanden

- Geschikt wanneer u maximaal 15.000 km per jaar rijdt

- Geen bandenwissel

 

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken voor een bandenwissel? Maak dan een afspraak via de online afspraak planner of neem contact met ons op via 085-0160780.

RD-Techniek_blokken-1-29
RD-Techniek_blokken-1-26
RD-Techniek_blokken-1-24